top of page

WONINGBOUW

De Ster

Kantoorgebouw De Ster wordt herontwikkeld tot woontoren.

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter start als gedelegeerd ontwikkelaar in opdracht van en in samenwerking met Profound Asset Management begin volgend jaar met de herontwikkeling van gebouw De Ster aan de Schorpioenstraat in Rotterdam.

Het kantoorpand moet plaats gaan bieden aan ongeveer 160 woningen en krijgt een aantal voorzieningen in de plint.


De herontwikkeling van De Ster is het eerste grootschalige project in de buurt van intercitystation Rotterdam Alexander. Het bestaande gebouw blijft behouden en wordt getransformeerd naar een duurzame woontoren. De bestaande gevel ondergaat een forse ingreep, waardoor ruimte gecreëerd wordt voor balkons voor de bewoners en waardoor het gebouw een moderne uitstraling krijgt.

In totaal levert de herontwikkeling 15.000 vierkante meter nieuwe woonruimte op en 1000 vierkante meter voorzieningen op de begane grond, die een flinke impuls geven aan het gebied.

 

Levendig centrum
De herontwikkeling van gebouw De Ster draagt bij aan de transformatie van het gebied Rotterdam Alexander van een anoniem en monotoon gebied naar een levendig centrum met sterke woon-, werk-, winkel- en vrijetijdsfuncties.

“Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de positieve ontwikkeling van deze Rotterdamse wijk”, aldus Maarten de Gruyter van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter. “Bovendien dragen we hiermee bij aan het verkleinen van het woningtekort.”


“Het gebouw heeft reeds geruime tijd uitstekend dienst gedaan als kantoorgebouw”, zegt Rick Verstappen, Head of Asset Management van Profound Asset Management. “Gezien de grootschalige gebiedsontwikkelingen in Rotterdam Alexander kiezen wij ervoor het gebouw te transformeren naar een woongebouw. Met deze omvangrijke investering creëren we een toekomstbestendig gebouw dat voorziet in de actuele vraag naar woningen.”

MKW Projecten realiseert binnen het project alle algemene werktuigkundige en elektrotechnische installaties.

E. (Erwin) van Kempen, Manager Projecten

bottom of page