top of page

MKW pakt technisch complexe projecten in de Rotterdam regio met beide handen aan

Bijgewerkt op: 15 jan. 2021

Oude wijn in nieuwe zakken. Dat is MKW Groep B.V..

Een nieuw installatiebedrijf van zwaargewichten die hun sporen hebben verdiend, maar nog vol ambitie zitten. Met opgestroopte mouwen pakken ze grote, technisch complexe projecten in de regio Rotterdam aan. Samen met andere ervaren spelers, zoals Draka. Never change a winning team.

Een start-up met ruim 100 jaar aan achterliggende kennis en ervaring binnen de installatietechniek. Dat is MKW Groep met als grondleggers Fons Muskiet, Erwin van Kempen, Patrick de Willigen en Hakan Ozturk. Daar waar Fons en Hakan ruime ervaring opdeden met de uitvoering, specialiseerden Erwin en Patrick zich in advies en projectmanagement van complexe installatieprojecten. Hun ervaringen vormen een unieke combinatie die het bedrijf in staat stelt om projecten compleet te beheren, van de initiatiefase tot en met een rimpelloze uitvoering en nazorg. Vakgenoten die grote woningbouw- en utiliteitsprojecten in de Rotterdamse agglomeratie op hun naam hebben staan en daar nu gezamenlijk als MKW mee doorgaan.

Totaalinstallateur MKW is een multidisciplinair (E en W) installatiebedrijf met drie poten: woningbouw, projecten (utiliteit) en beheer. Het bedrijf werkt in opdracht van aannemers, eindopdrachtgevers en beheerders en pakt bij voorkeur complexe, multifunctionele projecten aan. Daarvoor beschikt MKW naast een sterke kern van monteurs over een grote, flexibele schil aan specialisten uit eigen netwerk. Want als je weet wat je aan elkaar hebt, kun je zekerheid en continuïteit bieden. Voor klanten én jezelf.

Succes van bouwteams Er is in de regio veel behoefte aan goed management van grote en/of complexe installatieprojecten. Voor MKW is sprake van goed management als een klant op basis van eerdere prestaties terugkomt. Fons: “Vanuit dat streven zitten wij bij voorkeur in een bouwteam. Binnen bouwteams kunnen klanten optimaal profiteren van onze persoonlijke betrokkenheid, ervaring, directe en no nonsense aanpak.” Daarbij is de leidraad van MKW: ’Het tijdig binnen budget voltooien van een project dat meer dan voldoet aan de wensen van de eindgebruiker en waar het bouwproces in goede harmonie en geschillenvrij is verlopen’.

Relatiemens Het inkoopbeleid van MKW wordt bepaald door langetermijnrelaties. Fons: “Ik ben een relatiemens en vind het fijn dat als er iets aan de hand is, het wordt opgelost. Dat is ook waardevol voor de klant.” Draka is voor hem en zijn teamgenoten een betrouwbare partner met wie al vele jaren wordt samengewerkt. Patrick: “Als ik vragen heb over een product of situatie, bel ik Draka. Hun kennis, ook van regelgeving, is heel groot.”

Samenwerken met Draka Dennis Premsela was jarenlang als key account manager de vaste contactpersoon bij Draka voor de mannen achter MKW en realiseerde met hen grote projecten, zoals de Markthal. “Net als de mouwen opstropen, zitten lange-termijnrelaties echt in hun DNA. Als er iets is, bellen ze. Dat vertrouwen is er en bij Draka krijgen ze er naast kabels een hele organisatie met kennis en support bij.” Collega Esther Lighthart, die zijn rayon sinds twee jaar heeft overgenomen, is inmiddels vertrouwd met MKW en werkt er al even enthousiast mee samen: “Mooie orders zijn prima, maar het gaat om de relatie, niet om snelle handel. Ook na afronding van een project blijven we ons voor een klant inzetten. Dan begint de samenwerking pas.” Dat bewijst Draka met haar 110-jarige jubileum als geen ander.

Gouden toekomst De toekomst ziet er voor MKW rooskleurig uit, want projecten en geschikt personeel zijn er volgens Fons genoeg. “Ik verwacht dat we hier na drie jaar zijn uitgegroeid en verhuizen”. Diverse grote projecten bevinden zich al in de ontwerpfase en ook daar is Draka van de partij. Patrick: “Een nieuw bedrijf starten geeft druk, maar is ook waanzinnig leuk, want je haalt er veel energie uit. Over vijf jaar hoop ik dat we een nog grotere en mooiere portefeuille hebben.” Dennis heeft daar alle vertrouwen in: ”Deze mannen zijn complementair en hebben een goed verhaal met een visie. Sommige mensen veranderen alles in goud…”224 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page